Kosár megtekintése “ZILLOWSZTORIK – Lakáspiaci tények és tévhitek” hozzá lett adva a kosarához.
olvasolista_csomag_4
Az OlvasóLista ajánlásával
2020-11-05
nagy_hibak_1000x1000
Michael Batnick: Nagy hibák
2020-11-30
Összes
-20%
nagy_hibak_1000x1000

Michael Batnick: Nagy hibák

4990 Ft 3995 Ft


A sikeres befektetők stratégiáinak és tevékenységének a tanulmányozása és utánzása jól bevált módszer befektetési hozamaink javítására. Rengeteget okulhatunk ugyanakkor abból is, ha megvizsgáljuk a legkiválóbb befektetők melléfogásait, valamint az általuk elszalasztott lehetőségeket. A Nagy hibák — A legjobb befektetők legrosszabb befektetései tanulságos és elgondolkodtató gyűjteménye azon leckéknek, amelyekkel a piac a világ legismertebb befektetőit tanította alázatra.

Bővebben

Cikkszám: 300. Kategória: .
Leírás

Hibáinkból elképesztő mértékben profitálhatunk — ez talán az egyik legfőbb tanulság, amit ezekből a minden befektetőt óvatosságra intő történetekből levonhatunk. A kötetben szereplő összes befektető jelentős anyagi veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, ám ez egyiküket sem küldte padlóra. Ami azt illeti, a napjainkban széles körben felhasznált ismeretek és alkalmazott stratégiák jelentős része éppen ezen gigantikus baklövéseknek köszönhetően létezik.
Pontosan ez okból ajánljuk a könyvet minden kezdő és gyakorló befektetőnek, aki szeretné beteljesíteni a benne rejlő potenciált.

Michael Batnick óriási kutatómunkát végezve szedi egy csokorba, és mutatja be illusztris piaci szereplők pályafutását, és a nagyközönség által jól ismert eredményeik mögé pillantva világít rá arra, hogy a befektetés nem gyerekjáték — még a kivételes tehetséggel és páratlan időzítési érzékkel megáldott szupersztárok számára sem. A kötet olvastán még azok is temérdek új információval gazdagodhatnak a szerző egyedi nézőpontjának köszönhetően, akik ismerni vélik az olyan nagyágyúk történetét, mint Warren Buffett, Bill Ackman, Jack Bogle, Benjamin Graham vagy John Maynard Keynes — hogy csak néhányat említsünk a kötetben bemutatott befektetők közül.

A könyv olvasói bölcsebb befektetőkké válnak, akik:

– Tisztában vannak a kockázatkezelés fontosságával, és megértik, miért nem szabad túlzott mértékben kötődniük a befektetéseikhez

– Tudják, miért az erősségeik mentén kell befektetniük, és egy pillanatra sem feledik: nem olyan okosak, mint amilyennek gondolják magukat

– A siker érdekében higgadt nyugalommal kezelik a nagy veszteségeket, mert tisztában vannak vele: elég egyszer nyerniük

– Pontosan tudják, hogy a tökéletes portfólió kialakítása hiábavaló erőfeszítés

– Vallják, hogy a kudarc akár a legnagyobb lépés is lehet a siker felé vezető úton

“Michael napjaink egyik legfontosabb befektetési könyvét írta meg. A jó befektetés nemcsak arról szól, hogy okos legyél, hanem sokkal inkább az érzelmi fegyelem megőrzéséről. Ez a könyv lenyűgöző krónikája azoknak a befektetőknek, akiknek ez utóbbi — időnként legalábbis — nem sikerült. És mivel az itt bemutatott befektetők közül többen is a valaha volt legnagyobbak közé tartoznak, az általuk kapott leckék számunkra, halandók számára még hasznosabbak.”
Morgan Housel, Collaborative Fund

MICHAEL BATNICK a Ritholtz Wealth Management befektetési tanácsadó cég kutatási igazgatója. Feladata a vállalat kockázatkezelési stratégiáinak és ügyfeleik portfólióinak kialakítása, valamint megvalósítása. A The Irrelevant Investor blogján, illetve az Animal Spirits című heti podcast egyik házigazdájaként a téma iránt érdeklődők ezreinek bővíti befektetési ismereteit.