IBK_csomag
Intelligens Befektetők Klubja könyvcsomag
2021-11-18
Összes
-20%
penz_pszichologiaja_1000x1000

Morgan Housel: A pénz pszichológiája

4990 Ft 3995 Ft


Kedves Vásárlónk!

Egyedi akciónk keretében Ön most további 10% kedvezményt* kaphat vásárlásából az alábbi kuponkód felhasználásával:

penz

*A kuponkód 10% kedvezményt biztosít a kosár értékből (tehát több könyvre, könyvcsomagra is érvényesíthető). A kupon 2021. december 31-ig korlátozás nélkül, többször is felhasználható, más kuponkedvezménnyel nem összevonható. A kedvezmény a kosárértékre jár, amennyiben van kiszállítási díj, arra nem vonatkozik. A kedvezményt a vásárlás befejezésekor, a rendelés véglegesítésekor tudja érvényesíteni.

Bővebben

Cikkszám: 626.
Leírás

A pénzügyi siker nem egzakt tudomány. Egyfajta szociális készség, amelynél a viselkedésed a tudásodnál is többet számít.

Ezt a készséget nevezi a díjnyertes szerző, Morgan Housel a pénz pszichológiájának. A könyvében megosztott rövid történetekkel rávezeti az olvasót arra, hogy a pénz technikai oldalánál fontosabb az emberi tényező, és időtlen tanításokat olvashatunk vagyonról, mohóságról, boldogságról és az élet egyik legalapvetőbb kellékéről – a pénzről.

Megjelenés időpontja: 2021. november 17.

Terjedelem: 272 oldal

***

A pénz életünk minden területén jelen van, mindannyiunkat befolyásol, és legtöbbünket összezavar. Mindenki kicsit másképpen gondolkodik róla.

Az, hogy mennyire bánsz jól a pénzzel, nem szükségszerűen azon múlik, amit tudsz. Sokkal inkább azon, hogyan viselkedsz. A helyes viselkedés pedig – még az igazán okos embereknek is – nehezen tanítható.

A pénzre – így a befektetésre, a személyes pénzügyekre és az üzleti döntésekre – általában matematikai alapú területként gondolunk, és ekként tanítjuk. Olyan területként, ahol az adatok és a képletek egyértelműen megmondják, mit kell tenni. Ám a valóságban az emberek nem Excel-táblában hozzák meg pénzügyi döntéseiket, hanem a családi asztalnál vagy üzleti tárgyalásokon, ahol személyes történetük, egyedi világnézetük, egójuk, büszkeségük és fura ösztönzők keverednek egymással.

 

MORGAN HOUSEL a Collaborative Fund partnere. Korábban a The Wall Street Journal és a Motley Fool pénzügyi rovatírójaként tevékenykedett. Kétszer elnyerte az amerikai üzleti szakírókat tömörítő Society of American Business Editors and Writers társaság Best in Business díját, a New York Times Sidney-díját, és két alkalommal is döntőse volt a jeles üzleti és pénzügyi újságírásért kiosztott Gerald Loeb-díjnak.