etetni_bolondulasig_1000x1000
Lucinda Scala Quinn: Etetni bolondulásig
2016-04-21
agyam_penz_1000x1000
Jason Zweig: Agyam és a pénz
2016-11-07
Összes
-20%
piac_varazsloi_2_1000x1000

Jack Schwager: A piac varázslói 2.

5490 Ft 4395 Ft


A piac varázslói első kötete után végre a sorozat második részét is kezébe veheti a magyar közönség.

 

Bővebben

Cikkszám: 014. Kategória: .
Leírás
A szerző ott folytatja, ahol előző könyvében abbahagyta: találó kérdéseivel a kiemelkedő eredményeket elért kereskedők elméjébe igyekszik beférkőzni, hogy mi, olvasók, minél kézzelfoghatóbb választ kapjunk a legfontosabb kérdésre: mi szükségeltetik a pénzügyi piacokon a nyeréshez.

„Találkoztunk az ellenséggel, és mi vagyunk azok.”
Fenti idézet a kereskedés művészetének talán legjobb egysoros összefoglalását adja. A piac varázslói két kötetének interjúalanyai újra meg újra a lélektani elemeknek a kereskedési sikerben betöltött kritikus szerepére hívják fel a figyelmet. A kérdésre, hogy mi fontos a sikerhez, a piac varázslói sohasem indikátorokat vagy módszereket emlegetnek, hanem olyan tényezőket, mint a fegyelem, a türelem, érzelmeik kontroll alatt tartása, illetve a veszteségekhez való hozzáállásuk. Az üzenet egyértelmű: a nyerés kulcsát magunkban hordozzuk, nem a kinti világban kell keresnünk.

„Kétféle olvasóközönséget igyekeztem megszólítani: a profi kereskedőket, akik a piacon építik a karrierjüket, és komolyan tanulni akarnak a piacokról, valamint a laikus olvasókat, akik általánosságban érdeklődnek a pénzügyi piacok iránt, és kíváncsiak azokra, akik elképesztő nyereséget értek el egy olyan küzdőtéren, ahol a túlnyomó többség veszít. Úgy gondolom, hogy könyvem a laikusok és a profik számára egyaránt sokat nyújthat, mivel a kereskedési sikert determináló tényezők az élet gyakorlatilag bármilyen területén, bármilyen értelmes cél eléréséhez felhasználhatók.”

részlet a szerző Előszavából