szerelmem_cupcake_1000x1000
Horváth Judit: Szerelmem, Cupcake!
2016-04-21
etetni_bolondulasig_1000x1000
Lucinda Scala Quinn: Etetni bolondulásig
2016-04-21
Összes
-25%
Egészséges ínyencfalatok

Hadarik Rita: Egészséges ínyencfalatok

3990 Ft 3000 Ft


Hogy miért ír valaki ilyen szakácskönyvet, amikor ő maga nem érintett lisztérzékenységben?  Egyszerű: mert Hadarik Rita séfként, népszerű és hiteles bloggerként is meg akarja mutatni, hogy milyen finomságokkal, milyen simán és villámgyorsan lehet „életmód-váltani”.

 

Bővebben

Cikkszám: 106. Kategória: .
Leírás

Hogy miért ír valaki ilyen szakácskönyvet, amikor ő maga nem érintett lisztérzékenységben?  Egyszerű: mert Hadarik Rita séfként, népszerű és hiteles bloggerként Egészséges ínyencfalatok című könyvében meg akarja mutatni, hogy milyen finomságokkal, milyen simán és villámgyorsan lehet „életmód-váltani”. Akár azért, mert élethosszig tartó diétára kell átállnia annak, akinek leletei igazolják a gluténérzékenységet, azaz cöliákiát. Akár pedig azért, mert „csak” egészségesebben szeretne étkezni, és a családját is szeretné ebbe az irányba terelni gluténmentes receptekkel. Lehetőleg mindezt úgy, hogy látszólag minden maradjon a régiben: legyenek friss, ropogós kenyérfélék, gazdag levesek laktató és változatos levesbetétekkel, zamatos főzelékek, pörköltek, sültek az imádott köretekkel és persze sütik, torták, nasik – ahogy eddig… Lehetséges ez? De még mennyire, például gluténmentes ételekkel!  Íme, a bizonyíték: a Rita Konyhája blog szerzője és a garantáltan, 100%-ban gluténmentes fogásokat kínáló Köles ételbár tulajdonos séfje minden álmunkat valóra váltja ebben a kis kötetben! Nagyszerű szakácskönyv lisztérzékenyeknek és azoknak is, akik érdeklődnek a gluténmentes konyha iránt!

Ha kiderül a család egyik tagjáról, hogy lisztérzékenységben szenved, akkor az új, élethosszig tartó, szigorú diéta kötelezettsége először sokk-szerűen éri a családokat, ami érthető. Ilyenkor minden emberben az fogalmazódik meg először, hogy akkor mit fogunk ezután enni, mennyibe fog ez nekünk kerülni és egyáltalán hogy fogjuk kibírni a megszokott ételek nélkül. Megoldás azonban mindig van, hiszen ma már nem feltétlenül kell lemondani a megszokott ételekről, mert készen kaphatók kifejezetten gluténmentes tészták, lisztkeverékek. Az Egészséges ínyencfalatok szakácskönyvben lévő receptek többsége a klasszikus, hagyományos lisztes ételek helyettesítésére ad kiválóan hasznosítható és igazán finom megoldásokat.

“Amikor átgondoltam a receptkönyv lényegét, arra jöttem rá, hogy a reformkonyha gabonás alapjai majdnem megegyeznek a gluténmentes konyhában használható alapanyagokkal. Az igazi étrendbeli váltáshoz pedig arra kell megtanítani az embereket, hogy ne csak lecseréljenek egy-egy hozzávalót, hanem ismerjenek meg újakat, egészségesebb alternatívákat.”

Szerencsére az Egészséges ínyencfalatok receptjei, konyhai praktikái nemcsak a lisztérzékenyeknek nyújtanak segítséget, hanem azoknak is, akik egészségesebb és változatosabb étrend kialakításában gondolkodnak.

Szerző: Hadarik Rita

Terjedelem: 176 oldal

Méret: 165 x 265 mm