ironman_1000x1000
Sólyomi Dávid: Egy ironman vallomásai
2019-10-22
allati_osztonok_csomag_3
Állati ösztönök
2020-11-01
Összes
-20%
elvek_1000x1000

Ray Dalio: Elvek

6990 Ft 5595 Ft


Ray Dalio megosztja velünk nem mindennapi élet- és munkaelveit, amelyek a teljesen átlagos Long Island-i középosztálybeli család gyermekét napjaink egyik legsikeresebb emberévé tették – és amelyeket bárki felhasználhat saját céljai eléréséhez.

Bővebben

Cikkszám: 115. Kategória: .
Leírás

„Ray Dalio rendkívül értékes iránymutatással és felismerésekkel szolgált nekem, ezek immár az olvasók számára is elérhetők az Elvekben.” – Bill Gates

„Igazán rendkívüli könyv. Minden oldala bővelkedik felismerésekben és bölcs meglátásokkal teli elvekben – és nagyon tetszik, ahogy Ray ilyen elegánsan saját történetét és életét is beleszőtte.” – Tony Robbins

Az Elvek bővelkedik újszerű ötletekben, a középpontjában mégis a döntéshozatalnak egy egyértelmű és magától értetődő módszere, a “szavahihetőségen alapuló döntéshozatal” áll. A könyv útmutatást ad arra vonatkozóan, hogyan alakítsuk ki az “ötletalapú meritokráciát”, a Bridgewater sikere mögött álló szervezeti kultúrát. Itt a kivételes lehetőség, hogy a “befektetések Steve Jobsának” nevezett Ray Daliótól kapjunk tanácsokat – mégpedig olyan tanácsokat, amelyeket a hagyományos üzleti szakirodalomban aligha olvashatunk.

A szerzőről

Ray Dalio napjaink egyik legkiválóbb befektetője és vállalkozója. 1975-ben saját lakásában alapította meg befektetési cégét, a Bridgewater Associatest, amely az irányítása alatt az elkövetkező 42 esztendő során a világ legnagyobb hedge fundjává és – a Fortune magazin értékelése alapján – az USA ötödik legfontosabb magánvállalatává nőtte ki magát. Dalio felkerült a Time magazin száz legbefolyásosabb emberének listájára, illetve a Forbesnak a világ száz leggazdagabb emberét tartalmazó listájára.